Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ
Σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ), στο πλαίσιο των επιμορφωτικών & επιστημονικών της δραστηριοτήτων, ανακοινώνει την διοργάνωση ετήσιου Προγράμματος Επιμόρφωσης για την προετοιμασία των στελεχών της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και για όποιον έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην διοίκηση και στην οργανωσιακή ψυχολογία της εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμένων δράσεων για θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών σχετικά με την εκπαίδευση σε ετήσια βάση από Α.Ε.Ι.
Την Επιστημονική Επιμέλεια και Εποπτεία του συγκεκριμένου προγράμματος έχει το Εργαστήριο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάλυσης της Οικογένειας και του Καταναλωτή του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας & Εφαρμοσμένων Οικονομικών του ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. Εκπαιδευτές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ομάδα Πανεπιστημιακών Καθηγητών και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού.
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό: α) την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών επιμορφωτικής εξειδίκευσης στη διοίκηση των σχολικών μονάδων αλλά και την επαγγελματική ανάπτυξη τόσο των εν ενεργεία εκπαιδευτικών όσο και των αποφοίτων Πανεπιστημιακών Τμημάτων που επιθυμούν να εργαστούν στην Α΄/θμια και στην Β’ /θμια Εκπαίδευση, ανεξαρτήτου ειδικότητας, επιθυμώντας να αποκτήσουν το παρόν πιστοποιητικό, και β) την προετοιμασία των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε διαδικασίες πιστοποίησης τους. Η διάρκειά του περιλαμβάνει 410 ώρες αξιοποιώντας ένα ευέλικτο μοντέλο εκπαίδευσης με ένα επιπλέον καινοτομικό στοιχείο που αφορά στην εξ αποστάσεως πρακτική των εκπαιδευόμενων στη διοίκηση των σχολικών μονάδων. Το πρόγραμμα θα διεξάγεται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή σε επιλεγμένες ημερομηνίες.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας & Εφαρμοσμένων Οικονομικών
Τμήμα Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας
Εργαστήριο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάλυσης της Οικογένειας και του Καταναλωτή
Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ)
L e a d e r s h i p a n d O r g a n i z i n g P s y c h o l o g y F o r S c h o o l s
Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί έντυπο και ψηφιακό υλικό (επιλεγμένη βιβλιογραφία και αποκλειστική διάθεση υλικού για την επικείμενη αξιολόγηση των στελεχών). Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε μελέτες περιπτώσεων μέσα από συνεργαζόμενο δίκτυο σχολικών μονάδων έτσι ώστε να αποκτούν την δια ζώσης εμπειρία του διοικητικού σχεδιασμού καθώς και της επίλυσης των οργανωσιακών προβλημάτων εντός του σχολικού χώρου. Το Πρόγραμμα οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού με τίτλο: «Πιστοποιητικό Διοικητικής Επάρκειας & Οργανωσιακής Ψυχολογίας στον Σχολικό Χώρο» από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η έναρξη των μαθημάτων τοποθετείται στις αρχές Ιανουαρίου του 2015 και η λήξη του τον Ιούνιο του 2015. Όλες οι σχετικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα www.primarymusic.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για οποιαδήποτε πληροφορία στο email: gr.primarymusic@gmail.com ή στο τηλέφωνο: 211.10.97.235-38. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται κατόπιν επιλογής με κριτήριο το βιογραφικό τους καθώς και την προτεραιότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα στο ΚΔΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ (Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα, 210.33.12.992) και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Ενδεικτικές Διδακτικές Ενότητες:
1. Οργάνωση Σχολικών Μονάδων (Τυπολογία σχολικών μονάδων: ΕΑΕΠ, ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, Μουσικά Σχολεία, Καλλιτεχνικά Σχολεία, Ειδικά Σχολεία)
2. Σχολική ηγεσία
3. Συμβουλευτική εκπαιδευτικών
4. Επίλυση συγκρούσεων και διαχείριση κρίσεων στον σχολικό χώρο
5. Τεχνικές Αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού
6. Καθοδήγηση εκπαιδευτικών (mentoring)
7. Οργανωσιακή ψυχολογία (Διαπροσωπικές σχέσεις, οργανωσιακό κλίμα κ.ά.)
8. Προετοιμασία portfolio εκπαιδευτικού
9. Προετοιμασία συνέντευξης
10. Οικονομικά της Εκπαίδευσης
11. Η νομική διάσταση της σχολικής διεύθυνσης
12. Συγκριτική μελέτη σύγχρονων μοντέλων διοίκησης και διαχείρισης σχολικών μονάδων στον διεθνή χώρο
Πρόσθετες Πληροφορίες
Διάρκεια: 410 ώρες
Αριθμός συμμετεχόντων: 50
Μικτό μοντέλο διδασκαλίας: Δια ζώσης, εξ αποστάσεως, πρακτικές μέσω mentoring σε σχολικές μονάδες.
Έναρξη: Ιανουάριος 2015 Κόστος συμμετοχής: 800 ευρώ (4 δόσεις: Ιανουάριος, Μάρτιος, Μάιος, τέλος Ιουνίου Χ 200 ευρώ)
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται μέχρι 23 Δεκεμβρίου 2014 αποκλειστικά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο gr.primarymusic@gmail.com και πρέπει να περιλαμβάνουν, πλήρη στοιχεία επικοινωνίας και σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 500 λέξεις). Το ποσό του δικαιώματος συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί αμέσως μετά την έγκριση της συμμετοχής σας στο λογαριασμό:
Επωνυμία: ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΕΜΑΠΕ)
Τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμός Λογαριασμού: Απλός: 6053-040031-004, IBAN: GR1701710530006053040031004
Αιτιολογία Κατάθεσης: ΕΠ.ΑΝ.Ο.Ψ 2014-2015
Ώρες διεξαγωγής μαθημάτων: Παρασκευή / Σάββατο / Κυριακή: 9.00 πμ – 2.00 μμ ή 3.00 μμ – 8.00 μμ
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Προγράμματος στο e–mail: gr.primarymusic@gmail.com αλλά και με τη Γραμματεία του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κα Καραγεώργου στο ekarage@hua.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.